Actueel wedstrijdschemaFacebook AssistBasktbalvereniging ASSIST heeft een stevige basis in Assen, maar steun kunnen we altijd
gebruiken. Wilt u (hoofd)sponsor worden? We zetten graag uiteen wat we te bieden hebben.

Bij ons gaan plezier en ambitie samen. Hoe we dat doen? Kom maar eens kijken op een training of bij een
wedstrijd, dan kun je het zelf zien. Bij plezier en ambitie hoort een goede begeleiding. Wij hebben vakkundige en enthousiaste trainers, maar ook voor de andere functies hebben we enthousiaste
mensen die hun passie voor het basketbal hebben.

Basktbalvereniging
ASSIST is in 1978 is opgericht door Alie Minkema. De oorspronkelijke naam was Basketbal Vereniging Assen of wel BVA. Later is dat verandert in Assist en weer later kwam de naam van sponsor Jack & Jones daar nog voor te staan. Nu is Jack & Jones Assist één van de grootste basketbalverenigingen van het noorden. Het ledental ligt rond de 250 leden. We investeren in breedte sport.

Niet alleen om sociaal maatschappelijke redenen, maar ook omdat een brede basis een hoge top oplevert. Zo heeft de verenigingen al wat beroemdheden voortgebracht zoals Frans Harryvan (voormalig scheidrechter eredivisie) en Anne van Dijk (voormalig trainer coach van Red Giants uit Meppel. Bert Jan Hartog en Bas Veenstra begonnen als mini' bij Assist en werd eredivisiespeler. Jeugd is bij Assist belangrijk en dat zie je aan de resultaten. De mannen van U20 werden onder leiding van Evert Jan Siderius Nederlands kampioen in het seizoen 2007/2008. Het team bestond volledig uit spelers uit de opleiding van Assist. Een prestatie waar we erg trots op zijn.

Assist heeft teams in alle leeftijdsklassen, van benjamins tot en met senioren. Voor de benjamins en jongste mini's doet Assist mee met het 'peanuts' toernooi van de Nederlandse Basketbalbond.

Assist organiseert het hele seizoen allerlei activiteiten, zoals clinics voor trainers en spelers, toernooien, zomeravondbasketbal, basketbalkamp, streetbal toernooi.

Niet alleen de leden, maar ook de ouders/verzorgers van spelers slaan de handen in een, wat het succes van de vereniging is. En dat alles in nauwe samenwerking met onze sponsoren, de Gemeente Assen en scholen.

Basktbalvereniging ASSIST: een dynamische vereniging die voor een ieder veel te bieden heeft.